Make your own free website on Tripod.com

Interviews

Het heeft een tijdje geduurd, maar hier is dan het tweede interview met een sterspeler van Solar Design op onze site. We vervolgen de reeks met een interview met Johan Kleijzen, wiens geboortedatum angstvallig door hem geheim wordt gehouden, maar waarvan vermoed wordt dat deze omstreeks juli 1965 ligt.

19 Februari 2002,
Vught

Onder het genot van een witbiertje in het onvolprezen thuishonk van PJS in het (op dinsdagavond niet zo) rustieke Vught, had ik het genoegen om tussen de pingpongwedstrijden door te mogen praten met Johan Kleijzen, speler van het eerste team van Solar Design.

Wanneer ben je begonnen met tafeltennissen?
Tja, eigenlijk moet ik met tafeltennissen nog beginnen. Op het niveau van pingpongen kreeg ik mijn eerste slaande neigingen al op vroege leeftijd, omdat ik twee oudere broers heb die ook aardig konden meppen. Toen deze broers hun slagtalenten gingen bundelen in een pingpongclub, kon ik natuurlijk niet achterblijven. Ik kon mezelf toch zeker niet laten ondersneeuwen?

Hoe is je carriere tot nu toe verlopen?
Veel te langzaam eigenlijk. Ik begon noodgedwongen in de laagste klasse omdat mijn toenmalige mede-teamgenoten veel minder goed bleken te kunnen meppen dan ik. Uiteindelijk ben ik na 12 jaar in de eerste klasse terecht gekomen, maar ook daar is de uitdaging er wel een beetje af. Zo word ik steevast ieder jaar kampioen in de achtkampen (uitzonderingsjaren daargelaten dan...)

Welke studie heb je gevolgd?
Watte?

Wat is voor jou het hoogtepunt in je sportcarriere?
Dat komt nog op 9 april a.s. Solar 1 wordt dan kampioen in de eerste klasse. Dat is bijna net zo'n zekerheidje als dat AJAX dit jaar kampioen wordt. Dat brengt trouwens nog een bak bier op ook.

Hoe is het nu met je periodieke dikke knie?
Hoe dikker de knie, hoe makkelijker de overwinning!!!

Welke tegenstander vrees je het meest?
Marc Arts. Die heeft meer keer van me gewonnen dan andersom. Bovendien heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering beloofd dat ik van hem zou verliezen.

Welke tegenstander vrees je het minst?
Van Solar: Kees. Da's echt een eitje. Die probeert het altijd wel maar maakt geen schijn van kans met die k*t-noppen van hem. Van de andere verenigingen zou ik vroeger meteen "Toine van de Krabben" geroepen hebben, maar die doet helaas niet meer mee. Daardoor is nu met name de wedstrijd tegen Bart Schutjens een geheide winstpartij voor mij, vooral als ik een dikke knie heb. Volgend jaar moet ik mijn oordeel over de "makkelijkste" tegenstander herzien, tenminste als de heren van PSC Brabant 1 er in slagen te promoveren.

Na dit interview moest de weledele heer Kleijzen aan de bak tegen zijn angstgegner, Marc Arts. De uitslag van die partij staat binnenkort op het gastenboek...

Kees