Make your own free website on Tripod.com

Clubkampioenschappen PJS/Solar

Shitsmoes van de dag:
"Ik heb vandaag maar één doel...en dat is winnen van de 'Kleys'. De rest mag ik verliezen."

Kees v.d. Lee

De clubkampioenschappen (recreanten en competitiespelers) zijn weer gespeeld.
Onder de vakkundige leiding van het onovertroffen duo Joop en Priscilla van Hooft, begonnen de wedstrijden in de vroege ochtend (10.30 uur). 
In drie poules, ingedeeld op sterkte, werden in 8- en 6- kampen beslist wie zich clubkampioen 2000 mocht noemen. 

De favoriet voor de titel, ene Frank Dankers (tevens recordhouder qua aantal titels), was voor de wedstrijden al opvallend zenuwachtig. Desgevraagd verklaarde hij de hete adem in zijn nek te voelen van enkele clubgenoten. Het feit dat hij de dag ervoor op gepaste wijze zijn jarigheid had gevierd, deed zijn zelfvertrouwen dan ook geen goed.

De eerste wedstrijden verliepen zoals verwacht: Kees v.d. Lee verloor van Ilonka v.d. Braak (ach...dat is een eitje joh....), Johan Kleyzen won van Maurits van Hoorn en ondanks de zenuwen, Frank Dankers won zijn eerste partij van dinges (even de naam kwijt...) ook zonder veel onoverkomelijke problemen.

De partij tussen Kees van der Lee en Johan Kleyzen was vooraf al een klassieker. De eerste set werd op redelijk indrukwekkende wijze (21-8) gewonnen door Johan. De tweede set werd een prooi voor Kees. De derde set werd daarmee beslissend en het duurde even (te lang) voordat Johan in de gaten had dat hij achterstond.
Alhoewel de inhaalrace gestaag verliep, bleek deze net iets te laat ingezet te zijn. Met een 21-18 overwinning was de verrassing compleet. Kees had zijn doel bereikt en zijn partij gewonnen!
Na de wedstrijd werd Kees aangetroffen op het toilet, waar hij, volgens betrouwbare bron, trachtte te sjoemelen met de dopingcontrole. Kwaadwillende tongen beweren dat er sprake is van EPO-gebruik en besloten is om een onderzoekscommissie de zaak tot op de bodem te laten uitzoeken.

De partij tussen Wim van Beijnen en Johan Kleyzen was er ook een, die in de boeken kan worden genoteerd.
In een partij van buitenaards niveau, bleek opeens dat Johan het antwoord had gevonden op het "materiaal" van Wim.
In de derde set leek het er tot op het einde op, dat Johan de partij zou gaan winnen. Maar op de stand 24-25 was een fatale fout de oorzaak van zijn tweede verliespartij.

 

Haute Cuisine bij PJS

Aan de bar
(Klik om te vergroten)

Tussen de wedstrijden door werd de inwendige mens bediend door de culinaire hoogstandjes van Ria van Hooft en de Anne-mietjes.
Vooral de erwtensoep uit eigen keuken was een inslaand succes. Het aantal klanten aan de bar werd erg groot, zelfs zo groot dat de orde-dienst moest ingrijpen. Een bakje soep deed al snel 200 - 400% van de normale prijs, op de zwarte markt. 

De wedstrijden gingen onderwijl gewoon door. De tot dan ongeslagen spelers Ilonka v.d. Braak en Frank Dankers stonden klaar voor hun onderlinge wedstrijd. De spanning was reeds vanaf het begin voelbaar. Ilonka (landelijke divisie dames) bleek in een bloedvorm en bracht de meest onwaarschijnlijke ballen terug. Frank (2e klasse NTTB) begon de eerste tekenen te vertonen van onzekerheid. De druppeltjes zweet begonnen veel te lijken op angstzweet.
Na een klein half uurtje was zijn lot bezegeld, Ilonka was de glorieuze winnares en daarmee tevens de belangrijkste kandidaat voor de titel.
Na de winstpartij op Johan werd het wachten op de wedstrijd tussen Frank en Wim. Indien Frank zou winnen, had dit automatisch het gevolg dat Ilonka clubkampioen zou zijn.
In een enerverende wedstrijd, waarbij Ilonka toch ietwat nerveus zat toe te kijken, bleek Frank zijn vertrouwen weer terug te hebben gevonden. De overwinning was zoet, de blijdschap bij Ilonka terecht en de bitterballen heerlijk.

Slechtste afmeldsmoes van de dag:
"Ik moest schilderen
van mijn vrouw..."
Anton van der Heijden

Klasse B
In de B-klasse was het dit jaar ongelofelijk spannend. Helaas had Anton 'de sloper' vd Heyden zich afgemeld, wat de meeste deelnemers een zucht van verlichting deed slaken, ze hoefden nu immers één slopende partij minder te spelen. De overige spelers waren bijna een kopie van vorig jaar: Gerard Brands, Jeanny vd Schoot, Jos Brouwer, Piet Coeleveld en Simon Donkers. Een uitzondering echter; Bart Vermeulen was door de tournooi-directeur ingezet; hij moest nu proberen om op B-niveau te spelen. Dat ging hem gaandeweg steeds beter af. Hij had, als een van de weinigen, toch wel een licht supportersvoordeel: Francien. Hij zou tenslotte als derde eindigen. Gerard Brands, een oude bekende in onze klasse, kwam dit jaar niet verder dan een vierde plaats. Blijven trainen Gerard. Jos Brouwer, die zijn talenten inmiddels ruimschoots heeft bewezen, kwam die dag niet verder dan een zesde plaats. Gemeten naar zijn prestaties in de lopende competitie, speelde hij op een constant niveau. Jeanny vd Schoot, waarvan ik altijd denk: die pak ik, verraste me, net zoals vorig jaar weer. Ze werd tweede. Ik heb dan wel een driesetter tegen haar kunnen spelen, maar moest haar helaas toch feliciteren. Maar met in het achterhoofd: volgend jaar win ik! Blijft nog over de winnaar in onze poule: Piet Couleveld, ook vorig jaar al hoog geeindigd en rijp dus voor de A-klasse! Over de hele dag bekeken was het, naar mijn mening een geslaagd, maar vooral een gezellig tournooi. Ook het après-tafeltennis kon nog menig tafeltennisser tot na etenstijd boeien. Mijn trouwe supporter Daan had het uitstekend naar zijn zin gehad en vond het geweldig dat hij nog met een paar mensen van de club mocht ping-pongen. Wij zijn er dan ook volgend jaar weer bij.
[Simon Donkers]

Klasse C:

Kom ik daar om 2 uur aankakken op de club voor de kampioenschappen, blijken de heren alvast zonder mij begonnen te zijn. En ik had nog wel gemeeld dat ik wat later kwam. Zitten ze nog te zeiken over "te laat komen" ook!
Afijn, nadat ik mijn bus dubbel had geparkeerd in de Deken van Ossstraat kon de pret beginnen.
Van tevoren stond in elk geval vast dat ik de beste oerwoud-geluiden kan produceren (handig in het verkeer!), waarmee ik een van de kanshebbers was. Logisch toch?

Mooiste strijdkreet
van de dag:

"WRHAAAAHHH! K*TBAL!"
Jeroen Emmen

Tijdens mijn wedstrijden kon ik mij optimaal concentreren, omdat op alle andere tafels bij mijn verschijnen de wedstrijden pardoes werden gestaakt. Zo indrukwekkend is mijn spel!
Tegenstander na tegenstander werd door mij aan de zegekar gebonden, daarmee geholpen door vrouw en kinders als supporter. De meeste tegenstand kreeg ik nog van Toon v.d. Witbier (shit, die kan ook hard brullen!). Maar ook Toon moest er aan geloven. Uiteindelijk werd ik dus zeer verdiend eerste en daarmee dus clubkampioen in de C-klasse.

Op de tweede plaats eindigde die andere Toon (van Rooy), derde werd Toon van de Wittenboer. Duidelijk geemotioneerd nam ik de prijs in ontvangst. Het was net zo mooie ervaring als mijn eerste echte aanrijding!
Mijn vrouw was minder blij met de prijs. Weer zo'n kreng om af te stoffen!
Volgend jaar gaan we op herhaling. Natuurlijk ben ik ook dan weer top(tob)favoriet!

[Jeroen "kubus" Emmen]

De Prijswinnaars
(klik om te vergroten)

De prijsuitreiking, waarbij Joop van Hooft zijn voorzitterschap uitermate bekwaam vervulde en op treffende wijze de prestaties van de prijswinnaars nogmaals de revue liet passeren, mondde uit in een staande ovatie voor Ilonka van de Braak, de nieuwe clubkampioene. 

Al met al bleek de dag heel veel mooie wedstrijden te hebben opgeleverd.
De toeschouwers hadden heel veel waar voor hun geld gekregen, en dit terwijl de toegang gratis was.

Overpeinzing van de dag:
"Vrijwillige euthanasie zou voor sommige mensen een oplossing kunnen bieden..."

Bart Vermeulen

Tijdens de "after-party" werd duidelijk dat iedereen het toernooi bijzonder geslaagd had gevonden. Zelfs Frank Dankers, die zijn verdriet inmiddels had verdronken en ons mededeelde dat hij vanaf volgende week op trainingsstage gaat. Het doel: clubkampioen 2001! 

[ door: johan kleyzen ]